16 March 2017

Table Untuk Literature

Salam, 
Bagi yg nak menulis Literature Review/Chapter2/Review Paper… mungkin anda tak tahu dimana nak start. Bercelaru, tulis ini tak jadi, itu tak abis etc…. Cuba dulu dengan compilation of idea dan tengak berapa banyak references yang ada.

Buat TABLE!

Bila dah complete table ni…. then start tulis text/paragraph, ini lagi memcabar.

Pembahagian items utk rows & columns tu.. berdasarkan creativity masing2. Cari favorite and weakness kita. Favorite utk starter motivate kita utk menulis dan weakness utk improve fundamentals kita. Along writing tu, boleh buat adjustment dan CQI lagi, taka da yang rigid dalam menulis.

Tengok bawah utk contoh paling mudah.




Atau click papers kami ini untuk sedikit gambaran dalam membuat Table LR.

Paper 1
Paper 2

No comments:

Post a Comment